Wine Guide , Εστιατόρια

Οινοποιείο Οίνου Γη: Καλωσορίζουμε άνοιξη και καλοκαίρι με τις νέες ετικέτες και εσοδείες κρασιών

Στιλάτα, δυναμικά και δροσιστικά τα νέα κρασιά του αγαπημένου οινοποιείου στο Όμοδος που επιβεβαιώνουν την προσήλωσή του στο τρίπτυχο παράδοση, καινοτομία, terroir

Δημοσιεύτηκε στις 26 Απριλίου 2024

Υποδεχθείτε τα Πέντε Λιθάρια Ξυνιστέρι 2023 αλλά και το Ασσύρτικο 2023, την Alba Domina Πρωμάρα 2023, τη Βασίλισσα 2023 και το Chardonnay 2023.

Στην ευλογημένη γη του Ομόδους, η Άννα Μαρία Βασιλειάδη εκπροσωπώντας την τρίτη γενιά αμπελουργών και οινοπαραγωγών της οικογένειας Βασιλειάδη συνεχίζει με την ίδια αγάπη, προσήλωση και πάθος το έργο που ξεκίνησαν εκατό χρόνια πριν ο παππούς Γιώργος και η γιαγιά Μαριάννα. Τα αμπέλια που καλλιεργούσαν οι πρόγονοι τους αποτελούν σήμερα τον πυρήνα του αμπελώνα του Οινοποιείου. Τα τελευταία χρόνια ο ιστορικός αμπελώνας επεκτάθηκε ραγδαία. Αγοράστηκαν υφιστάμενοι αμπελώνες, φυτεύτηκαν νέοι, αναδιαρθρώθηκαν παλαιότεροι ώστε σήμερα το Οινοποιείου Οίνου Γη να βασίζεται αποκλειστικά στους ιδιόκτητους αμπελώνες του για την παραγωγή των 17 ετικετών του.

Το έτος 2018 ολοκληρώθηκε το υπερσύγχρονο Οινοποιείο Οίνου Γη και έκτοτε παράγει ποιοτικό οίνο με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον. Το Οινοποιείο συνδυάζει εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους οινοποίησης, εμφιάλωσης και γευσιγνωσίας, ενώ λειτουργεί όλο τον χρόνο το εστιατόριο «Πλαγιά» όπου μπορεί να γευτεί κανείς, ιδιαίτερες γεύσεις με αναφορές στην ελληνική και κυπριακή κουζίνα με ποιοτικές πρώτες ύλες που προέρχονται κατά προτίμηση από το Όμοδος.

Το terroir του Ομόδους και οι γηγενείς ποικιλίες
Το Οινοποιείο Οίνου Γη επικεντρώνεται στη διατήρηση της αμπελουργικής παράδοσης του Ομόδους, αξιοποιώντας το μοναδικό υψόμετρο της περιοχής που συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη των αμπελιών. Με σύμμαχο το ιδιαίτερο terroir, προτεραιότητα δίνεται στις εμβληματικές γηγενείς ποικιλίες της Κύπρου, όπως Ξυνιστέρι, Μαραθεύτικο, Γιαννούδι, Πρωμάρα και Βασίλισσα αλλά αξιοποιεί και τις διεθνείς ποικιλίες, Shiraz, Merlot, Cabernet Sauvignon, Chardonnay. Στα λευκά ασβεστολιθικά πετρώδη εδάφη, οι αμφιθεατρικά φυτεμένοι αμπελώνες, απλώνουν τις ρίζες τους βαθιά προς αναζήτηση της πολυπόθητης υγρασίας. Τα βραχώδη εδάφη είναι αυτά που τελικά αναδεικνύουν τις περιζήτητες νότες ορυκτών στο κρασί. Οι πλαγιές παρουσιάζουν έντονες κλίσεις ωστόσο οι ξερολιθιές από παραδοσιακή πέτρα του Ομόδους, εμποδίζουν τη διάβρωση του εδάφους και διευκολύνουν την καλλιέργεια. Το Οίνου Γη καλλιεργεί σήμερα 140 εκτάρια με την εφαρμογή της πιο σύγχρονης τεχνολογίας

WhatsApp Image 2024-04-24 at 09.13.24_e64fa47c.jpg

Τι μας είπε η Άννα Μαρία Βασιλειάδη: «Οίνου Γη σημαίνει πάνω απ’ όλα terroir. Αυτό το μοναδικό terroir του Ομόδους, θέλουμε να αναδείξουμε, γι΄αυτό και βασιζόμαστε στις εμβληματικές γηγενείς ποικιλίες του νησιού όπως το Ξυνιστέρι, την Πρωμάρα, την Μωροκανέλα, το Μαραθεύτικο, το Γιαννούδι. Εκτός όμως από πιστοί στην παράδοση είμαστε και ανοικτοί και δεκτικοί σε προκλήσεις και πειραματισμούς. Διευρύνουμε τις δυνατότητες μας και τις γνώσεις μας, ενσωματώνουμε τις νέες τεχνολογίες, ακολουθούμε τις εξελίξεις της αμπελουργίας και της οινολογίας και είμαστε σήμερα περήφανοι για την ολοκληρωμένη γκάμα των κρασιών μας.»

FotoJet (61).jpg


ΝΕΕΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΚΡΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΕΣΟΔΕΙΕΣ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ ΓΗ
Η νέα δημιουργία από Ασσύρτικο αλλά και η νέα έκφραση του Chardonnay μαζί με την κομψή κομψή Πρωμάρα Alba Domina νέας εσοδείας , την Βασίλισσα Regina και το επίσης εμβληματικό Ξυνιστέρι Pente Litharia παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε ειδική εκδήλωση γευσιγνωσίας στο Οινοποιείο Οίνου Γη στο Όμοδος.

ΠΕΝΤΕ ΛΙΘΑΡΙΑ ΞΥΝΙΣΤΕΡΙ 2023
Ποικιλιακή Σύνθεση : Ξινιστέρι 100%
Αμπελώνας: :Όμοδος
Αλκοολικός τίτλος 13,0 %

Το Pente Lithária είναι ένα κρασί αχνοκίτιρνο, με πρασινωπές ανταύγειες, λαμπερό και κρυστάλλινο χρώμα. Στη μύτη αναδύει κομψά αρώματα λευκόσαρκων φρούτων και εσπεριδοειδών με απαλές νότες λευκών λουλουδιών. Το στόμα του λιπαρό και ισορροπημένο καταλήγει σε εκρηκτική επίγευση. Σερβιρισμένο στους 10-12˚C αναζητεί φρέσκους θαλασσινούς μεζέδες, αστακομακαρονάδες, φιλέτο κοτόπουλο στη σχάρα και δροσερές σαλάτες.

ALBA DOMINA ΠΡΩΜΑΡΑ 2023
Ποικιλιακή σύνθεση: 100%
Αμπελώνας: Όμοδος
Αλκοολικός Τίτλος: 13.5%

Η Alba Domina Πρωμάρα είναι ένα κρασί λαμπερό αχνοκίτρινο, με πρασινωπές ανταύγειες. Στην μύτη αναδύει κομψά αρώματα εξωτικών φρούτων, ξύσματος λεμονιού και διακριτικές νότες λευκών λουλουδιών. Το στόμα του λιπαρό, ισορροπημένο, δροσερό, καταλήγει σε μακρά και νόστιμη επίγευση. Σερβιρισμένο στους 10-12˚C αναζητεί φρέσκα ψάρια ψημένα στην σχάρα, φιλέτο κοτόπουλο αλλά και δροσερές καλοκαιρινές σαλάτες.

ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ 2023
Ποικιλιακή σύνθεση: 100% Βασίλισσα
Αμπελώνας: Όμοδος
Αλκοολικός Τίτλος: 13 %

Η Βασίλισσα του Οίνου Γη είναι ένα κρασί που έχει δυνατή προσωπικότητα με πρασινωπές ανταύγειες, λαμπερό , και κρυστάλλινο χρώμα. Στην μύτη αναδύει αρώματα γιασεμιού και λευκόσαρκων ροδακίνων, με απαλές νότες λευκών ανθών άγριας τριανταφυλλιάς. Το στόμα του λιπαρό, ισορροπημένο, καταλήγει σε μια μακριά επίγευση. Ένα κρασί με ισχυρή προσωπικότητα και άποψη. Σερβιρισμένο στους 10-12˚C αναζητεί φρέσκες δροσερές σαλάτες, καρμπονάρες καλομαγειρεμένα καβούρια, αλλά και ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο.

ΑΣΥΡΤΙΚΟ 2023
Ποικιλιακή Σύνθεση : Ασύρτικο 100%
Αμπελώνες: 900 μ. Όμοδος
Αλκοολικός τίτλος: 13,0 %

Ένα «ορεινό» Ασύρτικο από ιδιόκτητο αμπελώνα σε υψόμετρο 900 μέτρων στην περιοχή Ομόδους το οποίο ωστόσο, δέχεται την θαλάσσια αύρα, και διατηρεί φυσικές υψηλές οξύτητες.

Το χρώμα του λαμπερό υποκίτρινο, με πρασινωπές ανταύγειες. Μύτη έντονη, πολύπλοκη, με καθαρότητα, τυπική της ποικιλίας, όπου κυριαρχούν αρώματα εσπεριδοειδών grapefruit lime και νότες μεταλλικότητας. Το στόμα του φινετσάτο, γεμάτο με δροσιστική ζωηρή οξύτητα. Η επίγευση μακριά και εκρηκτική. Η εκφραστική επίγευση, με ένα άγγιγμα ορυκτότητας, αναζητεί επίμονα τα λιπαρά μεσογειακά ψάρια αλλά και λιπαρά τυριά και χαλούμι.

CHARDONNAY 2023
Ποικιλιακή Σύνθεση: Chardonnay 100% .
Αμπελώνες: 900 μ. Όμοδος
Αλκοολικός τίτλος 13%

Ένα κρασί με λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα, που αναδύει ένα περίπλοκο και ζηλευτό μπουκέτο, παραπέμποντας σε αρώματα εσπεριδοειδών με γλυκές νότες αχλαδιού, περγαμόντου και κίτρου καθώς και φρεσκοτριμμένου μοσχοκάρυδου. Διακριτική λιπαρή αίσθηση στο στόμα άριστα συνδεμένη με την οξύτητα του.

LOGO-01.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close